Over het project

Geïnspireerd door het boek Het Pauperparadijs werkt fotograaf Wouter Jansen sinds 2015 aan het project Pauper portretten om het verhaal van de Koloniën van Weldadigheid te verbinden met de huidige samenleving. In Pauperportretten worden foto’s van nakomelingen van de toenmalige kolonie bevolking op verschillende manieren geëxposeerd. Hiermee wordt een directe link gelegd met vestigingsplekken van de Koloniën [ 5 locaties in Nederland en 2 locaties in België ] en de persoonlijke geschiedenissen die zich daar hebben afgespeeld. Elk portret legt een verband met het verleden en laat zien hoe we anders zijn gaan denken over welvaart, geluk en gelijkheid. De portretten vergroten het begrip voor verschillen tussen mensen. Ook kunnen we zo beter zien wat ons door de tijd heen verbindt.

Het project Pauperportretten laat zien en voelen hoe plek en tijd van geboorte grote invloed hebben op je toekomst. Met dit inzicht geven de portretten input voor meer begrip voor verschillen die voortkomen uit culturele, etnische, geografische en sociale afkomst.

De buitententoonstelling Proefkolonieportretten in en rondom Frederiksoord is op 25 juli 2018 feestelijk geopend door de burgemeester in aanwezigheid van vele nakomelingen.

De route

Fondsen en Partners

You don't have permission to register